Harald Bergmann nieuwe burgemeester Middelburg

MIDDELBURG - Harald M. Bergmann (Rotterdam, 23 september 1965) is voorgedragen als nieuwe burgemeester van Middelburg. De vertrouwenscommissie en de gemeenteraad van Middelburg zijn unaniem over de keuze. De VVD-politicus is nu nog burgemeester van de Zuid-Hollandse gemeente Albrandswaard.

De Kroon moet de nieuwe burgemeester nog officieel benoemen. Dat zal naar verwachting half juli gebeuren. Bergmann wil graag in augustus al aan de slag in Middelburg.

Volgens voorzitter Krijn Hamelink van de vertrouwenscommissie krijgt Middelburg met Bergmann een betrokken burgemeester en een innemende persoonlijkheid die tussen de bewoners van Middelburg komt te staan. "Hij is integer, daadkrachtig en zal in crisissituaties kunnen optreden."

Opluchting
Toen de vertrouwenscommissie Bergmann belde met het nieuws, slaakte hij een zucht van opluchting. Volgens Hamelink heeft hij erg veel zin in zijn nieuwe baan. "Hij kent Middelburg goed omdat hij er vaak is geweest. Hij vindt het een geweldige stad om te wonen en om burgemeester voor te zijn."

Studie
Bergmann studeerde rechten aan de Universiteit van Leiden. Hij was daarna actief in het bedrijfsleven en stapte in 2002 over naar de politiek. Hij was onder meer voorzitter van het dagelijks bestuur van de Centrumraad van de Rotterdamse deelgemeente Stadscentrum, waar hij verantwoordelijk was voor veiligheid, financiën en communicatie. Harald Bergmann is getrouwd met Marjolijn van Leeuwen. Ze hebben een dochter en een zoon.

Deel dit artikel: