Drie keer goud Van der Ent bij ZK zwemmen

VLISSINGEN - Iris Erpelinck (De Honte) pakte twee individuele gouden medailles. Erpelinck was de snelste op de 200 meter wisselslag en de 100 meter vlinderslag. Op de 100 meter vrije slag won ze ook nog brons. Haar zus Emke Erpelinck pakte bij de senioren de Zeeuwse titel op de 100 meter schoolslag. De snelste tijd op de afstand werd gewonnen in de categorie tot 18 jaar door Savannah Leenheer (De Zeeuwse Kust) die met 1.15'68" bijna drie seconden sneller was.

Mannen

Bij de mannensenioren werden de Zeeuwse titels verdeeld. Jurjen Pater van de Scheldestroom won de 100 meter schoolslag, Stefan Roovers (De Zeeuwse Kust) was de snelste op de 100 meter rugslag, Joeri van Wallenburg (ook DZK) won de 100 meter vlinderslag, Toby Aarnoutse (Bevelanders) de 50 meter vrije slag en Niek de Ridder (DZK) de 100 meter vrije slag.

De Meyer
Diego de Meyer (De Bruinvis) greep bij de senioren de Zeeuwse titel op de 200 meter wisselslag en won zilver op de 50 meter vrije slag. Op drie andere afstanden kwam de 17-jarige De Meyer nog niet uit bij de senioren, maar zwom hij wel de snelste tijden. Zijn 58'21" op de 100 meter vlinderslag was een nieuw persoonlijk record. De Meyer woont in het grensdorp Overslag en heeft de Blegische nationaliteit. Volgend weekend zwemt hij het Vlaams kampioenschap. Op de 100 meter vrije slag was de 19-jarige Steven Uijl (De Zeeuwse Kust) met 53'40" de snelste tijd.