Hoofdklasser GOES biedt Jong Ajax goed partij

GOES - De voetballers van GOES hebben het oefenduel tegen Jong Ajax met 0-2 verloren. De ploeg van trainer Gérard de Nooijer bood de talentvolle voetballers uit Amsterdam goed tegenstand, maar kreeg wel in beide helften een goal tegen.


GOES begon uitstekend en was in het eerste halfuur zelfs gevaarlijker dan de bezoekers. Zo'n 2000 toeschouwers zagen vooral aanvaller Yves Nyemb onrust stoken in de Ajax-defensie. Middenvelder Robin de Pagter was uit een vrije trap het dichtst bij een doelpunt. Toch was het Ajax dat tien minuten voor rust scoorde. Gert Jan van Leiden maakte volgens scheidsrechter Jo-Annes de Bat een overtreding in het strafschopgebied op spits Gino van Kessel en aanvoerder Yener Arica benutte de penalty. Na rust bleef GOES goed tegenstand bieden al kwam het zelf nauwelijks nog tot kansen. Danzell Gravenbergh verdubbelde na een vlotlopende aanval de score namens Jong Ajax.

Trainer De Nooijer was na afloop tevreden over de prestatie van Goes. "We hebben meer tegenstand geboden dan ze waarschijnlijk hadden gedacht. Ik heb mijn spelers gefeliciteerd met het spel. Het is alleen jammer dat we geen kans hebben kunnen benutten."


Zaterdag tweedeklasser Serooskerke speelde vanavond op eigen veld tegen eredivisionist NAC Breda. Dat duel eindigde in 0-8 voor de ploeg van de uit Wemeldinge afkomstige trainer John Karelse.

Meer over dit onderwerp:
Bevelanden Goes jong ajax voetbal
Deel dit artikel: