Inwoners Sint Jansteen pessimistisch over Neckermann

De onzekerheid voor werknemers van Neckermann en inwoners van Sint-Jansteen neemt toe. Het moederbedrijf in Duitsland heeft faillissement aangevraagd omdat een belangrijke investeerder zich heeft teruggetrokken. Inwoners van Sint Jansteen zijn pessimistisch over de overlevingskansen van het bedrijf.


Door een reorganisatie zouden er 150 banen verdwijnen bij het postorderbedrijf, maar sinds woensdag is het voor alle werknemers de vraag of ze hun werk behouden en of Oost-Zeeuws-Vlaanderen een belangrijke werkgever kan behouden.

BZW
Wies Saman van de Brabants-Zeeuwse Werkgeversvereniging (BZW) noemt de dreigende sluiting van postorderbedrijf Neckermann een ramp. Hij roept de werknemers op om niet direct een nieuwe baan te zoeken, omdat het bedrijf dan in ieder geval failliet gaat.

Arbeidsmarkt
Volgens Saman wordt het vinden van ander werk moeilijk omdat de arbeidsmarkt in Zeeuws-Vlaanderen niet groot is. De mensen zullen verder moeten kijken dan Zeeuws-Vlaanderen om een kans te maken op ander werk.

Partij voor Zeeland
Wanneer de twee Zeeuws-Vlaamse vestigingen van Neckermann worden meegezogen in het dreigende faillissement van Neckermann in Duitsland, zou een mobiliteitscentrum ontslagen werknemers aan een nieuwe baan kunnen helpen. Die suggestie doet de Partij voor Zeeland in vragen aan het dagelijks provinciebestuur.

Zalco
Eerder dit jaar stelde het provinciebestuur geld beschikbaar voor zo’n mobiliteitscentrum voor werknemers van het failliete aluminiumbedrijf Zalco. De Partij voor Zeeland wil ook weten of de provincie een reddingsplan of hulpprogramma in petto heeft voor Neckermann.

Deel dit artikel:

Recent nieuws