BZW: dreigend faillissement drama voor regio

De Brabants-Zeeuwse Werkgeversvereniging (BZW) noemt het dreigende faillissement van postorderbedrijf Neckermann een drama. De oproep van de Consumentenbond om voorlopig niets bij Neckermann te bestellen, vindt de BZW ongepast.

De oproep van de Consumentenbond om voorzichtig te zijn met bestellingen en aanbetalingen bij Neckermann, vindt de BZW onverstandig. ,,Dat is nu net iets wat de werknemers niet kunnen gebruiken'', zegt Wies Saman van de BZW.


Surseance

Het Duitse moederbedrijf van Neckermann heeft uitstel van betaling aangevraagd en de situatie rondom de vestigingen in Terneuzen en Sint Jansteen is nog onduidelijk.

Ontslag
Wanneer de Zeeuwse vestigingen verdwijnen betekent dat voor ruim 400 werknemers ontslag.


Oproep

De BZW roept werknemers op om niet direct een nieuwe baan te zoeken, omdat het bedrijf dan in ieder geval failliet gaat.


Werkgelegenheid

Volgens hem moeten mensen die door een eventueel faillissement op straat komen te staan verder kijken dan de regio om ander werk te vinden.

Duidelijkheid
Ondertussen blijven de Neckermann-medewerkers doorwerken. Vakbond FNV Bondgenoten verwacht dat er de komende dagen duidelijkheid komt over de Zeeuws-Vlaamse vestigingen van Neckermann.

Meer over dit onderwerp:
Zeeuws-Vlaanderen
Deel dit artikel:

Recent nieuws