Trainer Karelse heeft afgelopen jaar veel geleerd

GOES - Trainer John Karelse heeft het naar zijn zin bij eredivisionist NAC Breda. Zijn eerste seizoen als hoofdtrainer zit er op en het tweede seizoen staat voor de deur. "Het was een moeilijk jaar, maar het is een goed leerjaar geweest voor mij", vertelt de uit Wemeldinge afkomstige Karelse.

Vanuit de club is de doelstelling gesteld dat NAC tussen plek tien en veertien moet eindigen. "We hebben een ambitieuze groep. Er zullen nog wel wat versterkingen bij moeten, maar ik ga er vanuit dat er nog twee spelers bij zullen komen." Karelse tekende een half jaar geleden voor een jaar bij. Of Karelse ook volgend seizoen nog trainer is hangt van een aantal factoren af. Zo is het belangrijk hoe er gepresteerd wordt, of spelers zich ontwikkelen en of de mensen tevreden zijn. "Dat gaan we dit jaar gewoon weer proberen te doen en dan kan het zo maar zijn dat ik weer bij teken. Ik concentreer me nu vooral op dit jaar."


NAC Breda is momenteel in Zeeland voor een trainingskamp. Donderdag was de eerste echte krachtmeting tegen het Belgische Cercle Brugge dat uitkomt op het hoogste niveau. Door doelpunten van Nemanja Gudlj, Alex Schalk (2) en Ebi Smolarek wonnen de Brabanders met 4-1. "Het was niet eens geflatteerd. We hadden nog wel meer goals kunnen maken", vertelt Karelse.

Deel dit artikel: