Zeeuwse rijwiel- en fietsvierdaagse treft mooi weer

GOES - Honderden fietsers en bestuurders van scootmobielen starten vandaag vanaf 08.30 uur in Goes in de Zeeuwse rijwiel- en toervierdaagse op Noord- en Zuid-Beveland. De De deelnemers kunnen 25, 40 of 60 kilometer rijden. Het evenement wordt voor de 24ste keer gehouden. Vorig jaar deden er ruim 1500 mensen mee.


De organisatie waarschuwt deelnemers voor het mooie weer en raadt hen aan goed te drinken en worst te eten voor het noodzakelijke zout.

Er kan 25, 40 of 60 km gefietst worden. Mensen met een scootmobiel kunnen de 25 km doen. Scootmobielers worden 'mobiele eenheid' genoemd. De meeste fietsers doen de 40 km. De start is dagelijks tussen 08.30 uur en 13.00 uur. De eindcontrole sluit om 17.00 uur.

Dinsdag gaat de route over Noord-Beveland. Alle afstanden hebben een controlepost bij de Katse kerk aan de Kerkstraat 3 in Kats met onder andere koffie. Daarnaast is er een controlepost voor deelnemers aan de 60 kilometer tocht in Kamperland bij bierbrouwer Emelisse aan de Nieuweweg 7.

Volgens Jaap Platteeuw van de vierdaagse zijn er nu 750 inschrijvingen. De Organisatie verwacht net als andere jaren uit te komen op zo'n 1500 inschrijvingen.

Deel dit artikel: