Jelmer Hoekstra wint Grote Prijs Jumpin' De Weel

NISSE - Jelmer Hoekstra uit Middelharnis heeft in Nisse de hoofdrubriek van Jumpin' De Weel gewonnen. Hoekstra won de finale van het nationaal springen met hindernissen tot 1 meter 50. Geert Moerings uit Oud-Gastel werd tweede, voor Niels Knape uit Ouddorp.


Slechts vier van de in totaal 18 combinaties plaatsten zich voor de barrage van de Grote Prijs 1.40m/1.50m. Daarvan bleven er drie foutloos. Hoekstra had met Vorieta de snelste tijd in 41'59" op bijna een seconde gevolgd door Moerings met het paard Ziezo. Knape, die lid is van de Schouwse ruiters, maakte het podium compleet door met Knape Hout's Veyron 43'44" neer te zetten. Er deden geen Zeeuwen mee in deze finale.

Glenn Knoester uit Den Haag won bij Jumpin' De Weel de finale van het 1.35 meter springen. Met Febo's Charming Rose bleef hij in de barrage foutloos in 39'12". Het 1.30 meter springen werd gewonnen door Joris van Helmond uit Asten. Van Helmond bleef met Vancouver foutloos in 32'91". In deze rubrieken waren geen Zeeuwse combinaties die de finale haalden.

Deel dit artikel: