Laatste loodjes voor partij Petra de Boevere

BRESKENS - De Liberaal Democratische Partij is druk bezig om de benodigde steunbetuigingen officieel goedgekeurd te krijgen. Petra de Boevere uit Breskens, de nummer twee op de lijst, gaat ervan uit dat het gaat lukken. "We hebben nog tot vrijdag de tijd om de laatste steunbetuigingen rond te krijgen."


Die steunbetuigingen zijn nodig om als nieuwe partij mee te mogen doen bij de verkiezingen van 12 september. Alle nieuwe partijen moeten daarvoor in negentien kiesdistricten minstens dertig officieel goedgekeurde steunbetuigingen kunnen voorleggen.

Goedkeuring
De Boevere, ook wel bekend als "het meisje van de slijterij" moet nog drie districten op de dertig zien te krijgen. De steunbetuigingen zijn niet het probleem, volgens de slijterijhoudster. "Het probleem zit in de officiële goedkeuring."

Procedure
Vooral in kleinere gemeentes gaat het weleens mis. "Er zijn meerdere gevallen waar een steunbetuiging is afgekeurd omdat bij het gemeentehuis niet de juiste procedure is gevolgd."

Handtekening
"Veel gemeentehuizen hebben erg beperkte openingstijden. Bovendien moet voor zo'n officiële goedkeuring een formulier ondertekend worden door een daarvoor bevoegde ambtenaar op het gemeentehuis waar je bent ingeschreven. Dus zelfs als het gemeentehuis open is, kan de afwezigheid van die ambtenaar roet in het eten gooien."

Deel dit artikel: