Grote brand bij vleesboerderij in Kerkwerve

KERKWERVE - Bij vleesboerderij Boot aan de Kievitsweg in Kerkwerve heeft zondagmorgen een grote brand gewoed. De brand brak rond 06.30 uur uit in een schuur met een rieten kap. In de schuur wordt vlees en verpakkingsmateriaal opgeslagen en is een winkeltje gevestigd.

De schuur brandde vrijwel volledig uit. Een deel van het dak is ingestort. De brandweer wist te voorkomen dat het vuur oversloeg naar de omliggende schuren en het woonhuis. De woning heeft wel veel rookschade opgelopen. Bij de brand is niemand gewond geraakt. De bewoners konden zichzelf op tijd in veiligheid brengen.

Rook
Bij de brand is veel rook vrijgekomen. Deze rook was in de wijde omtrek te zien. Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio is er geen gevaar voor de omgeving geweest.

Groot materiaal
De brandweer heeft direct groot materiaal ingezet. Zo is onder meer een ladderwagen uit Goes opgeroepen en een waterwagen om over grote afstand waterwinning op te bouwen.

Nablussen
Om 08.15 uur is het sein brandmeester gegeven. De oorzaak van de brand is mogelijk kortsluiting in één van de koelcellen van de vleesboerderij.

Deel dit artikel: