Wethouder tevreden over verloop Eneco Tour

MIDDELBURG - Wethouder Albert de Vries van de gemeente Middelburg kijkt tevreden terug op het verloop van de Eneco Tour in Middelburg. "Ik denk dat het weer een spektakel was. Het was prachtig weer. Er waren veel mensen en het was een mooie race."


Marcel Kittel van Argos-Oil Shimano was maandag op de Dam in Middelburg de sterkste renner in de sprint van de eerste etappe van de Eneco Tour. "Kittel is een topsprinter en als hij dan hier wint, is dat reclame voor Middelburg", zegt wethouder De Vries. Hij hoorde dat er tussen de tien- en vijftienduizend toeschouwers langs het hele parkoers in de gemeente Middelburg stonden.

Giro
Het was voor de gemeente Middelburg de tweede keer dat er een grote wielerwedstrijd in de gemeente werd verreden. In 2010 finishte de Giro d'Italia ook al op de Dam.


Contract

De provincie Zeeland heeft een driejarige overeenkomst getekend met de Eneco Tour. Daarom finishte deze wedstrijd uit de WorldTour dit jaar in Middelburg. Dat kostte de gemeente vijftigduizend euro. Als gevolg van het contract met de Eneco Tour komt de wedstrijd ook in 2013 en 2014 naar Zeeland. Het is nog niet duidelijk naar welke gemeente. De Stichting Wielerpromotie Terneuzen heeft laten weten interesse te hebben om in 2014 de Eneco Tour naar Zeeuws-Vlaanderen te halen.

Meer over dit onderwerp:
Walcheren
Deel dit artikel: