Winnaar Wolswinkel begrijpt Marathon Zeeland niet

OOST-SOUBURG - Eerder deze week werd bekend dat de organisatie de aanmelding van drie snelle atleten heeft goedgekeurd. Met name de persoonlijke records van de Marokkaan Hicham El Barouki (2:14.38') en de Keniaan Geoffrey Kiprotich (2:15.02') springen in het oog. Het parcoursrecord in de Marathon Zeeland is met 2:33.52' in handen van de Algerijn Nouredinne Athamna, die dit jaar ook zal starten.

"Ik begrijp niet zo goed dat deze atleten, nu de inschrijftermijn gesloten is, nog een startbewijs krijgen", zegt Wolswinkel. "Begrijp me niet verkeerd: iedereen mag meedoen. Maar ik begrijp de toegevoegde waarde niet zo goed." Wolswinkel schreef onder andere ook een blog op de website dutchroadrunners.nl waarin hij zijn verbazing uitspreekt.

Organisator Lein Lievense liet eerder deze week al weten dat hij niet denkt dat een Zeeuw op het podium kan eindigen. Hij vindt het leuk dat de marathon op deze manier steeds internationaler wordt en heeft de atleten daarom een startbewijs gegeven. Lievense benadrukt wel dat de organisatie de atleten niet heeft uitgenodigd, maar dat ze zichzelf hebben aangemeld.