Verdachten overval tabakszaak wijzen naar elkaar

Verdachten overval tabakszaak wijzen naar elkaar
MIDDELBURG -
De tabakswinkel van Van Kalmthout in Goes werd op 16 januari
. De eigenaresse probeerde de daders tevergeefs met haar rollator te verjagen. Ze bedreigden haar met een neppistool en gingen er met een paar honderd euro vandoor.

Initiatief

De drie verdachten, een 21- jarige vrouw en een 31-jarige man uit België en een 25-jarige man uit Vlissingen, wijzen elkaar aan als initiatiefnemer van de overval. Volgens de 31-jarige Vlaming ging hij mee naar de tabakszaak om vloeitjes te halen voor een joint en kwam het idee van de overval van de Vlissinger. Die laatste zegt juist dat hij door de Vlaming gedwongen is om mee te doen met de overval.

Verrast

De 21-jarige vrouw, eigenaar van de vluchtauto en vriendin van de 31-jarige verdachte, zegt niets met de overval te maken te hebben. Zij zou compleet verrast zijn door de actie van haar vriend en de Vlissinger. Ze waren naar Goes gereden om wiet te kopen. De officier van justitie gelooft haar en vervolgt haar niet voor de overval.

Nepwapen

Hij vindt wel dat haar vriend schuldig is aan de gewapende overval. De 31-jarige man heeft toegegeven het nepwapen te hebben gebruikt. De officier eist daarom 3 jaar celstraf. De verklaringen van de 25-jarige Vlissinger zijn erg ongeloofwaardig, vindt de officier van justitie. Volgens de officier is hij juist het brein achter de overval en eist daarom een celstraf van 4 jaar.

Overvallen

De overval op de tabakswinkel in januari was de tweede in een half jaar tijd. Eerder werd bij een overval in augustus vorig jaar een slof sigaretten en geld buitgemaakt. De eigenaresse werd toen tegen een deur gedrukt, waarbij ze viel en buiten bewustzijn raakte. Sindsdien kan de vrouw alleen met een rollator lopen.
De rechtbank doet over twee weken uitspraak.