Grote vuurtoren voor dj's bij Beachboom

BROUWERSDAM - Op het festivalterrein van het dance-evenement Beachboom op de Brouwersdam is een enorme stalen vuurtoren opgebouwd. Op een verhoging in de toren komen de dj's te staan; het publiek danst op het terrein om de vuurtoren heen.

De stalen constructie wordt in witte en rode doeken gewikkeld en krijgt een groot zwaailicht in de top. De vuurtoren is net zo hoog als een flatgebouw van zeven verdiepingen en is dan ook in de verre omtrek te zien.

Bezoekers
De organisatie verwacht voor deze editie zeker 3500 bezoekers. Het belooft zaterdag een zonnige dag en een zwoele nacht te worden, wat weer extra publiek zal trekken. De meeste bezoekers komen uit Zeeland zelf en van de Zuid-Hollandse eilanden. De laatste jaren komen er volgens de organisatie ook meer en meer bezoekers uit de Randstad, al is dat erg afhankelijk van het weer.

Het gaat weer goed met Beachboom, nadat de organisatie drie jaar geleden failliet ging. De twee creatieve ondernemers die het evenement al jaren organiseerden, Pat Brondsteeg en Joop Alphenaar, hebben de merknaam doorverkocht aan een commerciele partij die de financiën nu beheert. Brondsteeg en Alphenaar nemen nog wel het muzikale en creatieve deel van Beachboom voor hun rekening.

Deel dit artikel: