Diepvriescel heeft last van de hitte

KAPELLE - Groothandel Sligro in Kapelle heeft door de hitte moeite om de temperatuur van de grote diepvriescel op peil te houden. De temperatuur in de cel schommelt normaal gesproken tussen de min 23 en 24 graden Celsius, nu lukt het amper om de temperatuur op min 20 graden te houden. Als de temperatuur zou stijgen tot boven de min 20 graden is dat slecht voor de houdbaarheid van de diepvriesproducten.


Energiekosten
Om de gewenste temperatuur te behouden is een installatiebedrijf in de arm genomen die alles in de gaten houdt. Volgens vestigingsmanager Richard van Ruiten zijn de energiekosten voor het op peil houden van de temperatuur de laatste dagen enorm gestegen.

Thermo-overall
De werknemers hebben door de kleding die ze dragen geen last van de kou. Het personeel is uitgerust met speciale schoenen, een thermo-overall, muts en speciale handschoenen. Daarnaast dragen veel werknemers een sjaal om hun gezicht te beschermen.

Gezondheid
Volgens Richard van Ruiten hebben de grote warmteverschillen geen invloed op de gezondheid van de werknemers. Het ziekteverzuim ligt namelijk niet hoger dan bij andere locaties van de Sligro waar niet in vriestemperaturen gewerkt wordt. Dat zou te maken kunnen hebben met de weerstand die door het werken in lage temperaturen wordt opgebouwd.

Deel dit artikel: