Strandwacht haalt recordaantal mensen uit zee

VLISSINGEN - De strandwacht van Vlissingen heeft zaterdag een recordaantal van negen personen uit zee gehaald. Het eerste slachtoffer, een 37-jarige Duitser, werd rond 12.15 uur door een reddingsboot uit de vaargeul bij de Boulevard Bankert in Vlissingen gered.

Iets later passeerde een zeeschip de Boulevard waardoor een vloedgolf werd veroorzaakt. Verschillende kinderen raakten in de problemen. Zij werden door strandwachten op het droge gebracht.


Rond 14.30 uur nam vanwege springtij de stroming in zee toe waardoor meerdere keren zwemmers uit zee moesten worden gered. Ook werden drie kinderen uit de reddingslijnen gehaald bij het Nollestrand door een reddingsboot. Tenslotte werd omstreeks 18.00 uur een Spaanse man uit de vaargeul bij de Nolle uit zee gehaald.


Zondag

De strandbewaking waarschuwt voor zondag voor nog sterkere stromingen, met name in de middag. De strandwacht adviseert niet alleen de zee in te gaan en niet buiten de paalhoofden te gaan. Zwemmers moeten binnen de bewaakte zones blijven, gemarkeerd met rood-gele vlaggen.

Meer over dit onderwerp:
Walcheren strandwacht Vlissingen zee
Deel dit artikel: