Inval politie in vakantiehuizen in Nieuwvliet en Oostkapelle

NIEUWVLIET - De politie heeft dinsdagochtend bij een grote drugsactie drie vakantiehuizen in Zeeland in beslag genomen. De huizen staan in Nieuwvliet en Oostkapelle. Ook in Tilburg en Udenhout zijn invallen geweest. De politie denkt daarmee een crimineel netwerk te pakken te hebben dat geld verdient met grootschalige teelt en handel van hennep.


Er is bij de in totaal 15 invallen 800.000 euro aan cash gevonden. Dat geld was onder andere verborgen in plafonds, begraven in de achtertuin en verstopt onder een kluis. Er zijn twaalf mensen aangehouden, maar geen Zeeuwen, volgens het OM.

Naast het geld en de vakantiehuizen is er bij de actie beslag gelegd op 28 bankrekeningen, tien voertuigen en diverse sieraden en dure horloges. Ook is er 300 liter vloeibare amfetamine en 100 kg henneptoppen aangetroffen. Er zijn hennepkwekerijen ontmanteld en een vuurwapen en munitie gevonden.

Taskforce
Het gaat om een grootscheepse gecoördineerde actie in Zeeland en Brabant, die wordt gehouden door een speciale Taskforce van de politie Midden en West Brabant, onder regie van het Openbaar Ministerie.

Deel dit artikel: