Naam 'Kapelse Dag' blijft enkelvoud

KAPELLE - In Kapelle is donderdagavond de 32ste editie van de Kapelse Dag begonnen. De naam is wellicht verwarrend, want het evenement duurt nog tot en met zaterdagavond. Toch is de organisatie niet van plan de naam te veranderen.

"Het is begonnen met één dag, op zaterdag, maar in de loop der jaren is het het uitgegroeid tot een meerdaags evenement", zegt Jon Herselman van de organisatie. "We gebruiken in de volksmond ook wel de naam 'Kapelse Dagen', maar de officiële naam blijft, in ieder geval voorlopig, gewoon Kapelse Dag."


Muziek
De Kapelse Dag is sinds 1980 een begrip voor Kapelle en omgeving. In dat jaar begon het als een jaarmarkt voor winkeliers en verenigingen van de gemeente, maar inmiddels is veel meer dan een alleen een markt. De zaterdag begint traditiegetrouw met het ringrijden, verder zijn er allerhande demonstraties, een kermis en tal van muziekoptredens, onder meer van de Zeeuwse rockband Surrender.


Record
Op de markt staan dit jaar 160 kramen en dat is een nieuw record voor het evenement. In eerdere jaren bleef dat aantal rond de 150. Herselman verwacht dat in totaal zo'n vijftienduizend bezoekers het driedaagse evenement zullen aandoen.


Foto: Hans Segboer

Deel dit artikel: