ZLTO: geen zorgen terugkeer alg

OUWERKERK - Veehouders in het gebied rondom de kreken van Ouwerkerk maken zich geen zorgen om de terugkeer van de giftige dinoflagellaat-alg. Waterschap Scheldestromen vermoedt dat de alg de kreek is binnengekomen via het water van aangrenzende sloten.


De concentratie is veel kleiner dan drie weken geleden, toen de alg voor het eerst werd ontdekt. Bovendien komt de alg alleen voor in brak water. Volgens de ZLTO wordt brak water niet gedronken door koeien.

Mossels
De mosselsector zegt evenmin maatregelen te nemen. Er wordt geen besmet water gespuid op de Oosterschelde. De monsters die regelmatig van het Oosterscheldewater worden genomen, zijn volgens de sector niet verontrustend.

Plan
De eerste besmetting van het water in de kreek werd bestreden met waterstofperoxide. Het waterschap Scheldestromen komt donderdag met een plan om de nieuwe besmetting aan te pakken.

Gevaar
Een hond overleed eind juli nadat hij gezwommen had in de Ouwerkerkse Kreek. Daarop werden waarschuwingsborden geplaatst dat de kreek onveilig was voor mensen en dier.

Deel dit artikel: