Johnny Hoogerland start in World Ports Classic

OOST-SOUBURG - Johnny Hoogerland uit Langeweegje zal voor het eerst sinds 2009 weer door Zeeland koersen. Vrijdag start de wielrenner van Vacansoleil-DCM in de World Ports Classic. De eerste etappe van de tweedaagse voert het peloton van Rotterdam dwars door Zeeland naar Antwerpen.


Naast Hoogerland zullen ondermeer ook Tom Boonen, Marcel Kittel, André Greipel en Theo Bos aan de start verschijnen. De tweede etappe gaat van Antwerpen weer terug naar Rotterdam, maar dan doet het peloton Zeeland niet aan. Ze zullen dan via Brabant rijden.

Zeeuwse bodem
De laatste jaren is Hoogerland niet meer gestart in een koers die door Zeeland reed. In 2009 tijdens de Delta Tour Zeeland was zijn laatste optreden in wedstrijdverband op Zeeuwse bodem.

Derde plaats
Hoogerland is laatste weken goed in vorm. Net als vorige week in de Druivenkoers eindigde hij woensdag opnieuw op de derde plaats in een Belgische koers. In de regionale wedstrijd Stadsprijs Geraardsbergen moest hij alleen ploegmaat Björn Leukemans en BMC-renner Greg van Avermaet voor laten gaan.

Deel dit artikel: