Ruim 150 dode kippen en duiven in Sluis

Twee inspecteurs van de Landelijk Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) hebben woensdag ruim honderdvijftig dode kippen en duiven aangetroffen bij een huis in de gemeente Sluis.

Het precieze aantal was niet te achterhalen. Een groot deel van de dieren was al in een te verre staat van ontbinding om het aantal dieren goed te kunnen tellen.

Melding
Eerder die dag was bij de politie een melding binnengekomen. Dat was voor de de twee LID-inspecteurs aanleiding om poolshoogte nemen.

Levend
Behalve de dode dieren werden in dezelfde hokken ook nog zestig levende dieren aangetroffen. Die zijn in samenwerking met de dierenpolitie en de Zeeuwse afdeling van de Dierenbescherming meegenomen en ergens anders ondergebracht.

Privéproblemen
De eigenaar, een 41-jarige man, heeft aangegeven veel privéproblemen te hebben. Daarom was het verzorgen van de dieren er volgens hem bij ingeschoten.

Dierenambulance
De man heeft vrijwillig afstand gedaan van de nog levende kippen en duiven. Die zijn met de dierenambulance naar een opvangadres vervoerd.

Proces-verbaal
De LID heeft proces-verbaal tegen de man opgemaakt en hij moet deze week de kadavers opruimen en de hokken schoonmaken. De dierenpolitie ziet erop toe dat dit ook gebeurt. Daarnaast is de hulp van Maatschappelijk Werk ingeroepen om de man te helpen zijn leven weer op de rails te krijgen.