Vrouw krijgt tien maanden cel voor stelen pinpassen

OOST-SOUBURG - De rechtbank in Middelburg heeft een 20-jarige vrouw veroordeeld tot 14 maanden cel, waarvan 4 maanden voorwaardelijk. De vrouw is verantwoordelijk voor een aantal diefstallen. Ze heeft pinpassen gestolen en daar bankrekeningen mee leeggehaald.


Eén van de diefstallen vond plaats in Vlissingen. De tas van een bejaard echtpaar werd gestolen. Met de bankpas en creditcard werd vervolgens 5000 euro gepind. Op beelden van bewakingscamera's was te zien dat de vrouw en een handlanger eerst de pincode bij het echtpaar afkeken. Naar aanleiding van de beelden, die bij Opsporing Verzocht werden vertoond, is de vrouw opgepakt.

Zwanger

De hoogzwangere vrouw, zonder vaste woonplaats, werd van elf diefstallen verdacht. De rechtbank sprak haar vrij van een klein deel daarvan. Op camerabeelden van die diefstallen was, volgens de rechtbank, niet te zien of het om deze vrouw ging of niet.

De rechtbank in Middelburg noemt het 'zeer ernstig' dat de dievegge bewust oudere, kwetsbare slachtoffers uitkoos. "Het was voor deze mensen een zeer traumatische ervaring en daar heeft u niet bij stil gestaan", aldus de rechtbank.

Deel dit artikel: