Commissie buigt zich over verharde baan VMZ

ARNEMUIDEN - Een commissie uit de Staten van Zeeland praat vandaag over een verharde start- en landingsbaan bij het vliegveld Midden-Zeeland bij Arnemuiden. Het vliegveld wil zo’n baan al jaren.


Nu nog ligt er gras. En als het een paar dagen regent, dan wordt het veld te drassig en kan er niet veilig geland worden. Daarom wil het vliegveld een verharde baan.

Milieu
Normaal gesproken moet er een milieueffectrapportage (mer) komen voordat een besluit genomen kan worden over een vergunning voor de aanleg van een verharde baan. Het vliegveld heeft echter een extern bureau ingehuurd en dat bureau concludeert dat zo'n rapportage niet nodig is.

Verschil
Volgens de directeur van het vliegveld, Rob Gomersbach, zullen er door de komst van een verharde baan niet meer vliegtuigen komen en ook zouden er geen zwaardere vliegtuigen op het vliegveld landen. Volgens Gomersbach is het enige verschil dat de baan dan wel gebruikt kan worden bij aanhoudende regen.

Vergunning
De Gedeputeerde Staten hebben eerder het advies dat er geen milieu effect rapportage nodig is van het externe bureau overgenomen. Als vandaag de commissie die mening deelt, brengt dat de komst van de verharde baan een stuk dichterbij en kan de provincie zich gaan buigen over een eventuele vergunning voor de verharde baan.

Delta
Midden-Zeeland ligt in de Zeeuwse delta tussen de steden Middelburg en Goes. Het vliegveld beschikt nu over grasbaan van een kilometer lang en een speciale strip voor het zweefverkeer.

Foto: drhenkenstein (Flickr cc)

Deel dit artikel: