Nieuwe cvdK mag minder bijbanen dan Peijs

MIDDELBURG - De nieuwe commissaris van de Koningin moet minder bijbanen hebben dan Karla Peijs. Dat vinden een aantal partijen van de commissie Bestuur van de Provincie Zeeland. Zij bespraken de profielschets van de opvolger van Peijs. In het verleden had Peijs 44 nevenfuncties tegelijkertijd.

In de profielschets staat onder meer dat de nieuwe commissaris van de Koningin een aantal bijbanen mag hebben. Maar een aantal partijen in Provinciale Staten wil dat de nieuwe commissaris van de Koningin zich volledig op Zeeland richt.

Beperkt
De commissie Bestuur oordeelde vandaag dat de opvolger van Peijs een beperkt aantal bijbanen mag hebben. Ook moet de nieuwe commissaris van de Koningin alle bijbanen bekendmaken en mogen de bijbanen niet botsen met het werk als commissaris van de Koningin.

Ervaring
De Provincie Zeeland maakte vorige week de profielschets voor de nieuwe commissaris van de Koningin bekend. De nieuwe commissaris moet aan een aantal eisen voldoen. Zo moet er sprake zijn van ruime bestuurlijke ervaring en een goed netwerk in Den Haag en Brussel.

Ontslag
Peijs heeft in mei aangekondigd dat ze haar ontslag ging indienen bij Koningin Beatrix. Ze vervult haar taken als commissaris van de Koningin nog tot 1 maart 2013, dan loopt haar termijn af.

Ton per jaar
Vorig jaar werd bekend dat Peijs meer dan een ton per jaar verdient met haar bijbanen. De nevenfuncties van Peijs zijn openbaar. Op de site van de provincie zet Peijs zelf in het jaarverslag haar nevenfuncties uiteen.

Deel dit artikel: