Toezicht van zeilmeisje met maand verlengd

MIDDELBURG - Advocaat Peter de Lange, die Laura Dekker juridisch bijstaat, is teleurgesteld over de uitspraak van de rechter.
De ondertoezichtstelling van de 14-jarige Laura zou op 1 juli aflopen. Ze wil in het Guiness Book of Records komen als jongste persoon die een reis rond de wereld maakt. De reis zal 2 jaar gaan duren.
Jeugdzorg Vorig jaar werd het zeilmeisje door de rechtbank in Utrecht onder toezicht van Bureau Jeugdzorg gesteld toen haar plannen bekend werden. De rechters wilden eerst onderzoeken of ze de reis wel aan kan. Omdat ze 2 jaar lang alleen op een zeilboot zit kan de reis schadelijk zijn voor haar ontwikkeling. De ondertoezichtstelling wordt over een maand opnieuw bekeken. Jeugdzorg moet dan uitleggen waarom de reis schadelijk is voor Laura. De advocaat van Laura moet dan het tegendeel bewijzen.
Brouwershaven De zaak wordt in de rechtbank van Middelburg behandeld, omdat Laura sinds het begin van dit jaar met haar vader in Brouwershaven woont. Haar zeilboot Guppy ligt daar ook in de jachthaven.
Weblog Laura Dekker houdt een weblog bij op internet waarin ze vertelt over haar voorbereidingen voor de wereldreis. Daar staat ook een verslagje op van de zeilreis naar Engeland die ze onlangs alleen gemaakt heeft. Die reis was onderdeel van de cursussen die de rechter haar heeft opgedragen. Die cursussen omvatte ook een EHBO-opleiding en het leren omgaan met slapeloosheid. Het weblog is te vinden op www.lauradekker.nl.