'Over 10 jaar alle Zeeuwse hbo'ers bij de HZ'

VLISSINGEN - De HZ University of applied sciences in Vlissingen moet over tien jaar vijfduizend studenten hebben. Geen enkele hbo-student mag dan nog de provincie uit voor een studie. Dat zei directeur Peter van Dongen woensdagavond bij de viering van het 25-jarig bestaan van de HZ.


De Hogeschool heeft dit schooljaar ruim vierduizend studenten, verdeeld over 27 opleidingen. Een deel van hen vierde woensdag een feestje tijdens de jubileumavond in het Arsenaaltheater in Vlissingen.

Medewerkersfeest
Donderdag is er op de HZ een symposium ter gelegenheid van de officiële start van het studiejaar. Daarna is het Arsenaaltheater in Vlissingen weer het toneel van het 25-jarig bestaan van de de school. Het feest is dan alleen voor medewerkers. Op zowel het studenten- als medewerkersfeest treed onder anderen VanVelzen op.

Fusie
In 1987 ontstond de Hogeschool Zeeland uit een fusie van zes onderwijsinstellingen (de HEAO, HTS en het Maritiem Instituut de Ruyter in Vlissingen, de pabo in Middelburg en hbo-verpleegkunde en Hoger Laboratorium Onderwijs in Goes). Toen waren er 1400 studenten. Inmiddels trekt de HZ in Vlissingen niet alleen studenten uit de regio, maar ook uit de rest van Nederland en het buitenland.

Deel dit artikel: