De Vries blij verrast met verkiezingsuitslag

MIDDELBURG - De Zeeuwse Kamer-kandidaat Albert de Vries van de PvdA is blij verrast met de verkiezingsuitslag. De PvdA boekt met 39 zetels een grote winst bij de verkiezingen. Dat betekent dat hij als nummer 29 op de kieslijst zeker is van een zetel in de Tweede Kamer.


"Het is echt een enorm feest geweest gisteravond in Amsterdam", zegt de PvdA'er, die in Den Haag is voor zijn eerste fractieoverleg als Kamerlid. "Zo'n uitslag hadden we echt niet voorzien. Niemand had het verwacht, ook de peilers niet."

Schouwburg
Sommige inwoners van Middelburg zijn blij met het vertrek van de Middelburgse wethouder De Vries naar Den Haag. Vooral de kwestie van de Middelburgse Schouwburgplannen zette bij sommigen kwaad bloed. Toch zegt De Vries met plezier terug te kijken op tien jaar wethouderschap.

Opvolger
Zijn vertrek naar Den Haag betekent dat zijn positie als wethouder in Middelburg door een partijgenoot moet worden overgenomen. De Vries noemt zijn opvolger Saskia Szarafinski 'een fantastische keuze'.

Combinatie
"Ze heeft laten zien dat ze politiek scherp en sterk is, maar ook gevoel heeft voor besturen en comprimossen. En dat is precies de goede combinatie om wethouder te zijn", aldus De Vries.

Deel dit artikel: