OM eist werkstraf voor dood Spanjaard A58

MIDDELBURG - Het Openbaar Ministerie vindt een 46-jarige man uit Middelburg schuldig aan de dood van een 24-jarige Spanjaard. De Middelburger had de Spanjaard op een uitvoegstrook uit zijn auto gezet, omdat hij dronken was en agressief gedrag vertoonde. De Spanjaard is over de snelweg gaan lopen en werd twee kilometer verderop doodgereden.


De officier van justitie vindt dat de Middelburger hem niet op 'zo'n levensgevaarlijke plek uit de auto had moeten zetten, dronken en in het donker' en eist daarom een voorwaardelijke werkstraf van 150 uur en een voorwaardelijke rijontzegging van twee jaar. De advocaat van de Middelburger vindt dat het slachtoffer zelf schuldig is aan zijn eigen dood en pleit daarom voor vrijspraak.


Agressief
Het ongeluk gebeurde in december 2008. Spaanse arbeidskrachten van een scheepswerf waren naar een feestje geweest en hadden veel gedronken. Eén van hen, de 24-jarige Spanjaard, was agressief geworden en werd daarom weggestuurd.

Vervelend
De verdachte, de coördinator voor Spaanse arbeidskrachten van een scheepswerf, werd gebeld met de vraag of hij de twee werknemers op wilde halen. Daarvoor waren ze al in een ander voertuig gestapt, een busje, maar ze werden uit het busje gezet omdat de 24-jarige Spanjaard vervelend gedrag vertoonde.

Handtastelijk
De 46-jarige Middelburger pikte de twee Spanjaarden op, maar al snel begon de 24-jarige Spanjaard zich opnieuw te misdragen. Hij ging dreigen en werd handtastelijk. Daarom besloot de Middelburger om hem uit de auto te zetten. Dat deed hij op een uitvoegstrook van de A58, vlak voor de parkeerplaats bij Arnemuiden. Daarna reed hij weg.

Uitspraak
De Spanjaard is vervolgens langs de A58 gaan lopen richting Goes. Bijna twee kilometer verderop werd hij doodgereden. Op 27 september doet de rechtbank uitspraak.

Deel dit artikel: