Buurtwinkel in Graauw groot succes

GRAAUW - De buurtwinkel in Graauw blijkt een aanwinst voor het dorp. Het supermarktje ging vier maanden geleden open nadat Graauw drie jaar zonder winkel had gezeten. “Als ik iets vergeten ben hoef ik gelukkig niet meer helemaal naar Hulst. Ik steek de straat over en ik ben er" aldus een buurtbewoonster.


Vorig jaar kocht de Rotterdamse Marianne Speijer een huis met twee garages aan de dorpsstraat in Graauw. “Tijdens het klussen buiten bleven mensen maar vragen of er niet een supermarktje in kwam. Ik ben niet naar hier gekomen met het idee om een supermarkt te openen. Maar de vraag werd zo groot, dat ik er bijna niet meer omheen kon. De mensen van dit dorp wilden zo graag weer een winkel. Toen heb ik mijn schoondochter gevraagd of zij in de winkel wilde staan. Daarna is alles heel snel gegaan en heb ik mijn twee garages om laten bouwen tot deze winkel.”

Gemoedelijk
Schoondochter Priscilla voelt zich helemaal thuis in de winkel, die in mei haar deuren opende. “Het gaat hier allemaal zo gemoedelijk, mensen doen hun boodschappen en komen voor een praatje. In de winkel staan vind ik super. Ik geniet ervan.”

Deel dit artikel: