Politie maakt einde aan illegale houseparty Kamperland

KAMPERLAND - De politie en ME hebben zaterdagmiddag tussen 17.00 en 18.00 uur een einde gemaakt aan een illegale houseparty bij Kamperland. Daar was op de Campensweg bij de Schotsman sinds vrijdagnacht 01.00 uur een houseparty aan de gang met enkele honderden bezoekers.


De ME heeft een 30-jarige man uit de gemeente Bernisse aangehouden en naar Torentijd gebracht. Buiten het terrein is een 33-jarige man uit het Belgische Gent aangehouden voor het rijden onder invloed. Via luidsprekers werden bezoekers van de houseparty opgeroepen hun spullen te pakken en het terrein te verlaten. Officiele instanties wilden voorkomen dat de party het hele weekend zou duren. Er was geen vergunning voor het feest afgegeven.

Afgesloten
De politie was de hele dag met relatief veel manschappen aanwezig en had de toegangswegen naar het terrein afgesloten. Bij de politie kwam een aantal meldingen van geluidsoverlast binnen.

Twitter
Via Twitter deed de politie Zeeland een oproep om niet naar Kamperland te komen. ,,Het heeft geen zin om er nu nog naar toe te gaan, want je wordt tegengehouden'', aldus de politie

Toeloop
Volgens een vaste gast op camping De Schotsman was er sprake van ''een enorme toeloop'', maar was er geen dreigende sfeer.

Maandagmorgen
Deelnemers aan de houseparty zouden hebben laten weten dat ze van plan waren tot maandagmorgen te blijven.

Modder
Door de regen van was het terrein hier en daar drassig. Een aantal auto's van feestvierders kwam daardoor vast te zitten in de modder. Rond 19.30 uur was het terrein volgens de politie leeg.

Deel dit artikel: