KNRM Breskens en Westkapelle redden 51 mensen

BRESKENS - De KNRM reddingstations Westkapelle en Breskens hebben zaterdagmiddag elf rubberboten met daarin 51 mensen in veiligheid gebracht die in de problemen waren gekomen op de Rassen. Het ging om een aantal zogenoemde power boats, die een tocht aan het maken waren op de Westerschelde, een RIB-tocht.

Op de Rassen, in de noordelijke monding van de Westerschelde, waren een aantal van de boten vast komen te zitten op een zandbank.


Vastgelopen

Elf boten waren vastgelopen, maar toen de reddingsmaatschappij arriveerde bleken er nog maar twee vast te zitten. Eén van de rubberboten kwam snel los, de andere moest worden losgetrokken. De vijf opvarenden waren al uit de boot gestapt en op de zandbank om de RIB los te krijgen. Door de sterke stroming in het water lukte dat niet en dreven de opvarenden af.


Reddingsboten

In een gecoördineerde actie van de reddingsboten Christien en Steur lukte het om alle opvarenden en power boats naar Breskens te varen. 13 kletsnatte personen zijn opgevangen in een loods van een jachtwerf waar ze droge kleding kregen. Verder bleven zijn ongedeerd. Eén persoon is met ruglachten overgedragen aan het personeel van een gereed staande ambulance.

Deel dit artikel: