Thermphos krijgt uitstel van betaling

VLISSINGEN-OOST - Fosforproducent Thermphos in Vlissingen-Oost heeft uitstel van betaling aangevraagd en gekregen. Het bedrijf wil op die manier tijd krijgen om financieel orde op zaken te stellen. De ruim 400 personeelsleden zijn vanmorgen op de hoogte gebracht.


Door de economische situatie en door de omschakeling naar een milieuvriendelijkere wijze van produceren heeft Thermphos het moeilijk. Ook is er volgens Thermphos sprake van moeilijke marktomstandigheden en oneerlijke concurrentie vanuit Kazachstan.

Optimistisch
Drie curatoren zijn aangesteld om de toekomst van het bedrijf veilig te stellen. Directeur Rob de Ruiter van Thermphos blijft optimistisch. De uitstel van betaling is volgens hem nodig om om de plannen door te voeren die nodig zijn om er weer bovenop te komen. Volgens De Ruiter reageren de werknemers geschrokken, maar hebben ze begrip voor de situatie.

Vakbond
De vakbonden FNV en CNV reageren geschokt op de aanvraag van uitstel van betaling door Thermphos. De vakbonden zijn bang dat er binnenkort medewerkers worden ontslagen. Toch blijven de bonden moed houden op een goede afloop.


Bekijk ook het Omroep Zeeland-dossier Thermphos.

Deel dit artikel: