Provinciebestuurder: "Europa moet dumpingen Kazachstan stoppen".

Om Thermphos te redden moet Europa ervoor zorgen dat Kazachstan stopt met het dumpen van fosfaaterts op de wereldmarkt. Door die dumpingen is de fosforfabriek in Vlissingen-Oost in financiële problemen gekomen.Minister Verhagen moet in Brussel proberen daar een eind aan te maken.

Dat zegt provinciebestuurder Ben de Reu in reactie op de problemen van Thermphos. De rechtbank verleende het bedrijf maandag uitstel van betaling. De Reu verwacht niet dat Thermphos failliet gaat. Hierbij een interview met De Reu, die gedeputeerde van economische zaken is.


Vakbonden

De vakbonden FNV en CNV reageren geschokt op de aanvraag van uitstel van betaling door Thermphos. De vakbonden zijn bang dat er binnenkort medewerkers worden ontslagen. Toch blijven de bonden moed houden op een goede afloop.

Toekomst

Volgens secretaris Wies Saman van de Brabants-Zeeuwse Werkgeversvereniging (BZW) staat de toekomst van de Zeeuwse industrie onder druk. Hij zegt dat vooral het handhavingsbeleid van de overheid bij milieuovertredingen de druk opvoert. Niet alleen bij Thermphos, maar ook bij bijvoorbeeld Dow. Saman vindt dat daar door bedrijven en overheden naar gekeken moet worden in de nabije toekomst.

Deel dit artikel:

Recent nieuws