Honderden banen weg bij Van Gansewinkel

OOST-SOUBURG - Bij afvalverwerker Van Gansewinkel verdwijnen tot 2013 in totaal 600 banen. Het bedrijf heeft dat vrijdag gemeld aan personeel en vakbonden. Voor 200 werknemers in Nederland en België is gedwongen ontslag nodig.


In Zeeland heeft het bedrijf vestigingen in Zierikzee en Nieuwdorp. In totaal werken daar 60 mensen. Of er onder de Zeeuwse medewerkers gedwongen ontslagen gaan vallen is nog niet bekend.

Economie
De ontslagen komen volgens het bedrijf door de slechte economische omstandigheden. Door de crisis wordt door bedrijven minder geproduceerd, waardoor ook minder afval te verwerken valt.

Chauffeurs
Het gaat bij de gedwongen ontslagen vooral om staf- en ondersteunende functies. Chauffeurs en beladers worden minder getroffen.

Verlies
Het gaat al langer niet goed met Van Gansewinkel. Het bedrijf is in 2007 overgenomen en draait sindsdien verlies. In mei ontkende Van Gansewinkel nog dat er financiële problemen waren.

Omzet
Bij de Van Gansewinkel Groep werken ongeveer 7500 mensen. Het bedrijf had vorig jaar een jaaromzet van 1,2 miljard euro en is vooral actief in de Benelux.

Deel dit artikel: