Boek over 15 jaar Racoon

GOES - De Goese band Racoon bestaat 15 jaar en ter ere van dat jubileum werd vandaag een boek gepresenteerd over de band. Dat gebeurde In café La Strada in Goes. Het is geschreven door Eugene de Kok.


De Kok drumde ooit in Vict’em, de hardcore band uit Goes waarin ook gitarist Dennis Huige en zanger Bart van der Weide speelden. Hij stopte met drummen en begon te schrijven, over Racoon, de band die Van der Weide en Huige met bassist Stefan de Kroon en drummer Paul Bukkens waren begonnen. Hij beschrijft de hoogte- en dieptepunten van vijftien jaar Racoon.

Voor- en tegenspoed
Het boek heet: 'Alles voor het liedje' en gaat over voor- en tegenspoed van een groep muzikanten, over vriendschap, over de pijn en het genot van liedjes schrijven en samen muziek maken. Of, zoals auteur Eugène de Kok het stelt: "Het gaat over vier jongens die zich niet uit het veld lieten slaan toen het tegenzat, maar die er zelf voor hebben gezorgd dat het tij keerde."

Theatertour
Behalve het boek wordt het jubileum van de band ook gevoerd met een theatertournee die vrijdagavond van start gaat in de Mythe in Goes. De komende maanden speelt Racoon in theaters in heel Nederland.

Deel dit artikel: