Van Noorden zet in op persoonlijk record in marathon

DOMBURG - Huub van Noorden uit Goes was in 2011 met zijn 23 jaar de jongste atleet in de geschiedenis van Marathon Zeeland die op het podium eindigde bij de mannen. Hij werd derde. Dit jaar wil Van Noorden zijn persoonlijk record verbeteren.


Zijn persoonlijke toptijd staat op 2:52.58'. Met die tijd werd Van Noorden vorig jaar derde. Hij gaat zaterdag aan zijn vijfde marathon beginnen. Eerder werd hij 37e (in 2008), twaalfde (2009) en achtste (2010).

Kenia
Van Noorden kreeg dit jaar een blik in de internationale hardloopkeuken want hij verbleef bijna vier maanden in Kenia. Enerzijds voor zijn stage fysiotherapie. Anderzijds om er te trainen. "Ik heb daar een tijdje geleefd als prof. Het is eigenlijk maar een saai leven. Je moet echt heel erg goed op jezelf letten. Ik ben er uiteindelijk ook overtraind geraakt. Het een leerzame ervaring."

Motivatie
Wel zegt Van Noorden dat hij door de reis naar Kenia extra gemotiveerd is geraakt "Als je 's morgens uit je raam kijkt en honderd man voorbij ziet lopen, dan krijg je vanzelf motivatie om ook te gaan lopen."

Deel dit artikel: