'Kerncentrale Borssele relatief veilig''

De kerncentrale van Borssele is veilig in vergelijking met andere kerncentrales in Europa. Dat zou blijken uit een rapport van de Europese Commissie waar nieuwszender BNR de hand op heeft gelegd.

Wel moet de Zeeuwse kerncentrale volgens het onderzoek beter worden beveiligd tegen aardbevingen, overstromingen en vliegrampen. Eerder concludeerde het Internationaal Atoomenergie-agentschap dat de beveiliging van de kerncentrale in Borssele voldoet aan alle eisen. Wel werd toen ook aandacht gevraagd voor de gevaren van overstromingen en aardbevingen.

EPZ
De eigenaar van de kerncentrale -EPZ- laat weten dat de aandachtspunten bij de kerncentrale bekend zijn, dat de risoco's binnen de toegestane marges vallen en dat er aan gewerkt wordt om die nog kleiner te maken.

GroenLinks
GroenLinks in Provinciale Staten is niet gerustgesteld door de verklaring van EPZ, blijkt uit statenvragen van fractievoorzitter Leen Harpe. Hij vindt dat de provincie als grootaandeelhouder van Delta kritisch naar Borssele moet kijken Harpe wil ook weten wat het gaat kosten om de kerncentrale beter te beveiligen.

Deel dit artikel: