Camera overgang spoor Oostmolenweg blijft

GOES -
Burgemeester René Verhulst van Goes was verbolgen over het voornemen van spoorwegbeheerder ProRail om de camera bij de spoorwegovergang over de Oostmolenweg in Kloetinge weg te halen. De overgang staat bekend als een plek waar relatief veel personen voor de trein springen.

Koperdiefstal

Spoorwegbeheerder ProRail wilde de camera op een andere plaats gebruiken voor het bestrijden van koperdiefstal langs het spoor.

Getouwtrek
Volgens burgemeester Verhulst is het plan "te zot voor woorden". Er is veel getouwtrek geweest over het al dan niet aanpakken van de spoorwegovergang in Kloetinge.

Emergis

De instelling voor geestelijke gezondheidszorg in Kloetinge Emergis reageerde teleurgesteld dat de camera bij de spoorwegovergang aan de Oostmolenweg weggehaald zou worden. Dat heeft de directie per mail aan spoorwegbeheerder Prorail laten weten. Emergis is vlakbij de spoorwegovergang.

E-mail

Volgens de e-mail betreurde Emergis de maatregel van Prorail. De instelling vindt, dat nog niet gezegd kan worden, dat het cameratoezicht succescol is geweest in het voorkomen van zelfdodingen. De vele zelfdodingen bij de spoorwegovergang waren reden om de camera te plaatsen.