Omwonenden boos over verhuizing studentensoos

MIDDELBURG - De sociëteit zat tot vorig jaar in gebouw 'De Schakel', maar mag nu verhuizen en uitbreiden met een restaurant en studielounge. Voorwaarde is wel dat alleen studenten, leraren en staf van de Roosevelt naar binnen mogen.

Bezwaren

Omwonenden uitten vorig jaar nog bezwaren tegen de sluitingstijden van de sociëteit. Die bezwaren zorgden voor vertraging van de verhuizingsplannen. Om aan de bezwaren tegemoet te komen zal de kelderbar slechts op twee dagen, op dinsdag en donderdag, tot 02.00 uur geopend zijn.
Buurtcomité
Hans Overvliet van het buurtcomité is absoluut niet te spreken over het voorgenomen besluit van het college en verwacht overlast van de studenten. "We hebben nu al last van terugkerende studenten op dinsdag en donderdag," aldus Overvliet. "En dat wordt alleen maar erger straks."

Common

Het voormalige postkantoor zal gebruikt worden als "Common House". Dat betekent dat het een combinatie wordt van onderwijslocatie, mensa en sociale gelegenheid.

Voorstel

Het gemeentebestuur heeft nu toestemming gegeven voor de verhuizing, maar de gemeenteraad moet wel nog instemmen met het voorstel van de burgemeester en wethouders. De gemeente hoopt dat omwonenden kunnen leven met de afspraken over de studentensoos die in het oude postkantoor komt.