Ambulance op Kop van Walcheren blijft

DOMBURG - Hij vroeg om opheldering over wie de kosten van de ambulance moet betalen. De extra ambulance kwam er onder meer na de geboorte van een baby op de A58. De moeder van het kind moest met eigen vervoer naar het ziekenhuis omdat de ambulance er te lang over zou doen.

Voorschot

De ambulancezorg in de Kop van Walcheren blijft bestaan. De kosten voor de ambulancezorg worden betaald door de Nederlandse zorg autoriteit NZa.
Onlangs stuurde gedeputeerde Van Heukelom een pittige brief over de kosten van de ambulancepost aan minister Schippers van Volksgezondheid. De extra ambulance kwam er onder meer na de geboorte van een baby op de A58. De moeder van het kind moest met eigen vervoer naar het ziekenhuis omdat de ambulance er te lang over zou doen.
Tot nu toe is de ambulance betaald uit een bijdrage van toenmalig minister Klink voor de verbetering van de aanrijtijden. Nu de bekostiging van deze ambulance geregeld is, komt daarvoor weer meer geld vrij. Dat zal leiden tot de verbetering van de ambulancezorg, aldus gedeputeerde Van Heukelom.
De NZa neemt de jaarlijkse kosten van 690.000 euro voor de ambulance op de Kop van Walcheren voor zijn rekening.