Zeeland toneel voor terrorisme-oefening

NIEUWDORP -
In het donderdag opgebouwde tentenkamp slapen de eenheden en er wordt een actiecentrum ingericht. Het kamp bestaat uit 35 tenten met elk tien veldbedden. De militairen die bij Nieuwdorp gelegerd zijn, doen maandag onder meer mee aan een grote oefening in de haven van Vlissingen.

Nepterroristen

Tijdens de oefening vaart er een schip de haven binnen met 'nepterroristen'. De landmacht, marechaussee en marine moeten de Zeeuwse autoriteiten helpen om de terroristen te bestrijden. De haven is die dag gedeeltelijk afgesloten voor publiek.
Zeeland Seaports laat weten dat het werk in de haven maandag gewoon doorgaat. "Er zullen alleen controleposten zijn opgesteld die controleren wie de haven in wil", aldus Arno Dirkzwager van Zeeland Seaports. "Overigens is het grootste deel van de havens normaal al niet toegankelijk voor het publiek. Dat wil zeggen dat kades niet meer bereikbaar zijn omdat deze op de terreinen van de bedrijven liggen die tegenwoordig allemaal uit veiligheidsoverwegingen en isps-regelgeving zijn afgesloten en beveiligd."