Genoeg plek voor tandartspatiënten Oostburg

OOSTBURG -
CZ verwacht dat dit ruim voldoende is om de klanten van de verdwenen tandarts te helpen. Volgens CZ is het probleem daarmee opgelost.

Verdwenen

Vorige week verdween de Oostburgse tandarts Mustafa Omer plotseling. Niemand weet waar de man is. Daardoor kwamen honderden mensen ineens zonder tandzorg te zitten. Uit de belronde van CZ is gebleken dat alleen bij hen al 500 tot 600 verzekerden op zoek waren naar een vervangende tandarts.
Vol
Vorige week gingen veel van de patiënten al op eigen houtje een vervangende tandarts zoeken, maar dat bleef meestal zonder succes: ze werden geweigerd. De tandartspraktijken gaven aan al vol zitten.
Telefoontje
Daarom is de CZ alle tandartsen in Oostburg en omgeving gaan bellen om te vragen of ze patiënten willen aannemen. Els Potma van de CZ denkt dat een telefoontje van een verzekeraar meer gewicht in de schaal dan een telefoontje van een particulier.

Spoed

Alle tandartspraktijken zijn wettelijk verplicht patiënten van andere praktijken te helpen bij spoedgevallen. Daarvoor kunnen de mensen die bij de verdwenen tandarts zaten dus sowieso al overal terecht.