'Invoering wietpas leidt tot extra overlast'

TERNEUZEN - Volgens centrumbewoners zijn er meer mensen die zoekend in het centrum rondrijden en rondlopen. Deze zorgen ook voor meer zwerfvuil. Aan bewoners wordt ook meerdere keren per dag gevraagd door buitenlandse toeristen waar drugs kunnen worden gekocht. Aanwezigen bij de vergadering zeiden dat ze geen melding van de overlast maken bij de politie uit angst voor represailles.

Wijkagent

Wijkagent Natasja Florussen zegt dat het aantal meldingen van overlast sinds 1 mei niet is toegenomen. Ze wijst er op dat naar de speciale, gratis telefoonlijn voor melding van drugsoverlast anoniem kan worden gebeld.

Burgemeester Lonink

Burgemeester Jan Lonink kon niet aanwezig zijn bij de vergadering. Maar in een reactie laat hij weten zich niet te herkennen in de overlast. "Uit cijfers blijkt dat het aantal meldingen juist is afgenomen. Als mensen toch overlast ervaren, moeten ze dat aangeven bij de kanalen die daarvoor zijn."
Afspraak
Wijkraadvoorzitter Ronald Meijer heeft volgende week een gesprek met Lonink in aanwezigheid van enkele buurtbewoners. Hij gaat de burgemeester vragen welke maatregelen hij gaat nemen om te voorkomen dat de situatie escaleert.