Recordaantal zwemmers in Vlissingse race

VLISSINGEN -
Een straffe wind en sterke stroming in de Westerschelde maakten de zwemrace erg zwaar voor de deelnemers. Vier zwemmers stapten zelf uit de wedstrijd, zes anderen werden door de wedstrijdleiding uit de wedstrijd genomen.
Winnaar
Winnaar bij de mannen werd Jan-Willem van der Graaff uit Amsterdam in een tijd van 29 minuten en 54 seconden. Bij de vrouwen kwam Desiree Emmen uit het Brabantse Dongen als eerste aan in een tijd van 33 minuten en 27 seconden.

Record

De 19-jarige Desiree Emmen brak twee weken geleden nog een wereldrecord. Samen met haar vijf teamgenoten van De Dutch Ladies First zwom ze van het Engelse Dover het Kanaal over naar Frankrijk en weer terug. Dat deden ze in een tijd van 18 uur, 22 minuten en 30 seconden.
Afsluiting
De Vlissingse Zee Zwem Race is de laatste in een reeks. De andere wedstrijden waren Oostkapelle-Domburg, Dishoek-Zoutelande en Westkapelle-Zoutelande.
Bij die races moest telkens vier kilometer worden gezwommen.

Onderzoek

Tijdens de wedstrijden werd geld opgehaald voor wetenschappelijk onderzoek naar de spierziekte ALS. De opbrengst wordt traditiegetrouw op 1 januari bekend gemaakt.