'Onrechtmatige bewoning is enorm probleem'

KAPELLE - Bij een actie op recreatiepark De Oesterbaai werden bij een eerdere controle vier woningen bekeken, met daarin tussen de 6 en 8 bedden per huisje.

Gesprek

Na die actie en de actie in de kern van Kapelle van afgelopen week, hebben zich 3 detacheringsbureau's bij de gemeente gemeld om in gesprek te gaan over de huisvesting van buitenlandse werknemers. De gemeente moet iets doen om de leefomstandigheden te verbeteren, zei Burgemeester Stapelkamp.

Twitterruzie

Over de controle in het recreatiepark in Wemeldinge ontstond tumult, omdat Gemeentebelang Kapelle op Twitter over de actie sprak met de bewoordingen "gestapo" en "razzia". Het CDA schoot dat in het verkeerde keelgat. Bij de actie op het recreatiepark waren, naast mensen van de arbeidsinspectie en de belastingdienst, ook twee ambtenaren van de gemeente betrokken.

Razzia

Gemeentebelang heeft zijn excuses aangeboden voor het gebruik van het woord "gestapo" aan onder meer de ambtenaren, maar het woord "razzia" vindt Peter Ganzeman van Gemeentebelangen een gewoon Nederlands woord. Gemeentebelang heeft de desbetreffende tweet snel verwijderd, toen duidelijk werd dat de gemeente betrokken was bij de actie op De Oesterbaai. Die partij is in het verkeerde keelgat geschoten, dat de CDA de aandacht vestigde op de tweet, door het op de agenda van de raadsvergadering te zetten. Tot een echte oplossing in het conflict kwam het niet in de raadsvergadering van gisteravond.