Twintigtal aanhoudingen tijdens jaarwisseling in Zeeland

Snelrecht

OOST-SOUBURG - Twaalf mensen die met de jaarwisseling de wet hebben overtreden moeten deze week nog voor de snelrechter of de politierechter verschijnen. Van die twaalf komt de ene helft op 4 januari voor de politierechter en de andere helft op 6 januari voor de snelrechter. De snelrechter kan zwaardere straffen uitdelen dan de politierechter.

Geweld

Twee verdachten wordt geweld tegen personen in een publieke functie ten laste gelegd. Zij riskeren een straf die twee keer hoger ligt dan normaal: geweld tegen mensen in publieke functies, zoals politie, brandweer en ambulancepersoneel was een speerpunt van het OM de afgelopen jaarwisseling. Naar de overige tien personen die een overtreding tijdens de jaarwisseling hebben gemaakt loopt nog een onderzoek.
Brandjes
De hulpdiensten spreken over 'een relatief rustige jaarwisseling' in Zeeland. De brandweer kreeg wel veel meldingen van kleine brandjes, vooral op Walcheren, maar die zijn nergens uit de hand gelopen. In Burgh-Haamstede bluste de brandweer rond 0.45 uur een brand in een oud schoolgebouw aan de Bernhardstraat.