Elopak Terneuzen krijgt nieuwe arbeidsplaatsen

TERNEUZEN -
Elopak maakt kartonnen drankverpakkingen, zoals melkpakken. Daarvoor heeft het bedrijf nu vijf drukpersen, vanaf april komt daar een zesde bij. Door een deel van de productie te verplaatsen naar Zeeuws-Vlaanderen, hoeft er straks niet meer iedere dag een vrachtwagen van Terneuzen naar Speyer te rijden. Dat bespaart het bedrijf logistieke kosten.

Vacatures

Tempo-Team Terneuzen probeert in opdracht van Elopak de vacatures in te vullen. Het uitzendbureau organiseerde vorige week donderdag een 'speedmeet' voor mensen die geïnteresseerd zijn in een baan. Volgens Ilse van Doorn van Tempo-Team werd die bijeenkomst bezocht door zo'n 70 werkzoekenden.

Populair

'De vacatures bij Elopak zijn erg populair, er stromen dagelijks zo'n tien sollicitaties binnen bij ons.' Van Doorn noemt het uitzonderlijk dat een bedrijf op zoek is naar zo'n grote groep mensen.

Thermphos

Reinard Dreesman, manager bij Elopak, vertelt dat het bedrijf vooral op zoek is naar productiepersoneel zoals operators. Er is volgens hem al gesolliciteerd door mensen die werkzaam waren bij Neckermann en Thermphos. 'Zoveel nieuwe arbeidsplaatsen is niet slecht voor deze tijd. Het zou mooi zijn als ze voornamelijk ingevuld kunnen worden door mensen die ergens anders hun job zijn verloren. Iedereen maakt kans, als je gemotiveerd bent en technisch inzicht hebt', aldus Dreesman.