Beleving en plezier staan voorop voor Henk Ottens

TERNEUZEN -
Rondje geven

Ottens (51) begon in 1990 als trainer/speler bij Hoofdplaat en had daarna Terneuzen, Aardenburg, GPC Vlissingen, Terneuzense Boys, IJzendijke, Arnemuiden, Breskens, Terneuzen A1 en nu dus opnieuw Terneuzen onder zijn hoede. Hij behaalde verschillende successen, maar slaat zichzelf daarvoor niet op de borst. "Vijftien jaar geleden werd ik als trainer van Terneuzen kampioen in de derde klasse. Ik had toen een geweldige spelersgroep tot mijn beschikking. Het enige dat ik hoefde te doen was een rondje geven op vrijdagavond. Die groep had zoveel kwaliteit."

Barcelona

Ottens is van mening dat trainers niet zo'n belangrijke rol hebben. De spelers zijn veel belangrijker. "Neem die trainer van Barcelona. Denk je nou echt dat dat een goede trainer is? Hij zal misschien best wat kunnen, maar met Messi, Iniesta en Xavi in je ploeg is een opstelling maken niet zo moeilijk meer."
Na dit seizoen stopt Ottens bij Terneuzen. Hij begon dit seizoen als trainer van de A1, maar dat beviel niet. "Terneuzen heeft niet zo'n goede A-lichting. Daarnaast valt de instelling van de jonge jongens me tegen. Maar dat is niet alleen een probleem van Terneuzen."

Volgend seizoen is Ottens hoogstwaarschijnlijk trainer van zondag vijfdeklasser Schoondijke.