Twee aanhoudingen voor schietpartij Middelburg

MIDDELBURG -
Volgens de politie is er zowel bij kerkgebouw De Hoeksteen aan de Vrijlandstraat als in de Topaas geschoten. Het slachtoffer was een tijdlang onvindbaar voor de politie. In de tussentijd probeerde de politie hem te bellen en werd er door agenten gezocht. Na anderhalf uur werd het slachtoffer alsnog gevonden in de Kriekenhof en naar een ziekenhuis gebracht. De politie sloot de drie locaties urenlang af voor onderzoek.

Verhaal

Op straat in Dauwendaele gaat het verhaal dat het schietincident gebeurde na een uit de hand gelopen ruzie tussen een aantal mannen. Bij de ruzie zou één van de mannen een pistool hebben getrokken. Het slachtoffer zou in zijn long zijn geraakt. Bovendien zou er een geluidsdemper op het wapen hebben gezeten. Omwonenden zeggen geen schoten te hebben gehoord.

Ziekenhuis

Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht. Daar ligt hij op de intensive care. De ernst van zijn verwondingen is nog niet duidelijk.

Aanhouding

Woensdagmorgen rond 07.30 uur heeft de politie de twee verdachten in hetzelfde huis aangehouden. Zij zijn overgebracht naar een politiecel in Torentijd. Daar worden zij gehoord over hun aandeel in de schietpartij.

Gemeente

Burgemeester van Middelburg Harald Bergman gaf vanochtend vroeg aan op twitter geschokt te zijn door de schietpartij. De gemeente heeft mensen de wijk in gestuurd na de gebeurtenissen van vannacht om te kijken hoe de stemming is. Volgens de gemeente is het relatief rustig in de wijk.