Eerste informatieavond N61 drukbezocht

SCHOONDIJKE - Er was een flinke opkomst voor de eerste informatieavond in verband met de vernieuwing van de N61 in Zeeuws-Vlaanderen. Zo'n honderd omwonenden brachten maandagavond een bezoek aan dienstencentrum de Moaneblusser in Schoondijke, waar Rijkswaterstaat tekst en uitleg gaf.


Begin september veegde de Raad van State de bezwaren tegen de plannen van tafel, dus kan er begonnen worden met de reconstructie van de weg die Oost- en West-Zeeuws-Vlaanderen met elkaar verbindt.

Rondweg
Aannemer Rasenberg begint 25 oktober met de reconstructie van de N61. Het eerste onderdeel dat aangelegd wordt is de rondweg rond Schoondijke, zodat het bouwverkeer tijdens de rest van de werkzaamheden niet meer door de dorpskern hoeft.

Verandering
De nieuwe weg betekent een hele verandering ten opzichte van de huidige N61. Tussen Schoondijke en Hoek komen nieuwe parallelwegen, rotondes en fietstunnels. De weg krijgt voor een deel twee rijstroken in beide richtingen en op het hele traject wordt de maximumsnelheid verhoogd van 80 naar 100 kilometer per uur.

Donderdagavond is er opnieuw een informatieavond, om 19.30 uur in het dorpshuis in Hoek.


Deel dit artikel: